Cel mai pitoresc loc din împrejurimile Bucureștiului

Istoria zonei Snagov

Snagov este o comună în județul Ilfov, Muntenia, România, formată din satele Ciofliceni, Ghermănești, Snagov (reședința), Tâncăbești și Vlădiceasca. Se află la circa 40 de kilometri de București, în nordul capitalei. Comuna se află pe malul sudic al lacului Snagov, liman fluviatil format de râul Ialomița.

Întemeierea localității Snagov este legată de construirea mănăstirii Snagov pe ostrovul din nordul lacului Snagov, de către primii voievozi de după Basarab, poate Vladislav sau succesorul său Radu I. Primele atestări documentare despre satele Snagovului aparțin secolului al XV-lea, ele fiind dăruite tot în aceeași perioadă Mănăstirii Snagov. Mai precis, cel mai vechi document este datat 7 noiembrie 1428, emis de către Dan al II-lea la Târgoviște, oraș care era în acea vreme capitala Țării Românești.

În același secol s-au mai emis alte trei documente care certifică existența acestui loc: 30 iunie 1441, emis tot la Târgoviște de Vlad Dracul; 28 octombrie 1464, emis la București de Radu cel Frumos; 23 martie 1482, emis de Basarab cel Tânăr.

Obiective turistice pe care le recomandăm

  • ansamblul fostei Mănăstiri Snagov (monument istoric de arhitectură, de interes național)
  • Biserica Sfântul Nicolae din Ciofliceni (datând din secolul al XIX – lea)
  • Biserica Sfântul Nicolae din Ghermănești (construită în 1790)
  • Hanul din Tâncăbești (secolul al XIX – lea )
  • Monumentul eroilor din Primul Război Mondial din Tâncăbești
  • Palatul Snagov
  • Lacul Snagov
  • Aria Naturală Protejată Pădurea Snagov

Cazare și masă în Snagov. Iată recomandările noastre:

În Snagov sunt locații de cazare premium. Sunt destinații dorite de turiști pentru momente de relaxare și răsfăț pe malul unuia dintre cele mai frumoase lacuri din România. Iată ce locații de excelență vă recomandăm:

  • Grădina Vlahiia – colț de Românie unde gazdele îți oferă “tihnă, roade și omenie

Ce putem face la Snagov?

Cel mai pitoresc loc din împrejurimile Bucureștiului, lacul Snagov are o frumusețe unică. Liniștea lacului și a pădurii de stejar sunt părți ale unui paradis verde pentru cei care iubesc natura. Ștrandul Snagov de pe peninsulă este un loc ideal pentru plajă la piscina amenajată. Circuitul cu vaporașul pe lacul Snagov este o ocazie pentru a admira frumusețea lacului. Lacul Snagov oferă și alte modalități de distracție și agrement: terenuri de tenis, locuri de joacă pentru copii, terase și restaurante.