Floarea de colț sau Floarea Reginei, o specie perenă care crește doar în Alpi și în Carpați, o minune a naturii care simbolizează puritatea, gingășia, noblețea și prospețimea. Acest minunat exemplar se regăsește și pe stâncăriile din munții Rodnei.

Pietrosul Dornei

Tot în munții Rodnei, pe valea Vișeului se află și localitatea Moisei, o localitate greu încercată, care a scris o pagină cruntă și însângerată în cartea istoriei, o localitate cu tradiție atât din punct de vedere al culturii locale, dar și al gastronomiei, cu produse unice în România.

Pensiunea Floare de Colț, Moisei, județul Maramureș

La poalele Pietrosului Rodnei, în localitatea Moisei, pe strada Izvorul Dragoș, într-un loc de poveste, pe marginea pârâului cu același nume, la doar câteva sute de metri de intrarea în Parcul Natural Munții Maramureșului, se află Pensiunea Floare de Colț.

Pensiunea Floare de Colț, Moisei, județul Maramureș

Pensiunea Floare de Colț este locul unde vii pentru a savura liniștea și a admira măreția Pietrosului Rodnei.

Ștergarul maramureșan – Pensiunea Floare de Colț, Moisei, județul Maramureș

Pensiunea Floare de Colț este recomandată de ospitalitatea gazdei și, mai ales, de tradiția maramureșeană care este respectată aici.

Doamna Călina, gazda noastră de la Pensiunea Floare de Colț, Moisei, județul Maramureș

Gazda dumneavoastră, doamna Călina, întruchiparea perfectă a femeii maramureșene, este permanent cu zâmbetul pe buze, vă va întâmpina cu renumita ospitalitate maramureșeană, în costum tradițional, cu plăcinte, palincă și afinată sau vișinată.

Cameră la Pensiunea Floare de Colț, Moisei, județul Maramureș

Tot aici la Pensiunea Floare de Colț veți beneficia de o curățenie exemplară, camere aerisite și foarte bine organizate. Pensiunea Floare de Colț pune la dispoziția musafirilor 6 camere duble și are o capacitate de cazare de 12 persoane.

Cameră la Pensiunea Floare de Colț, Moisei, județul Maramureș

Camerele sunt decorate cu motive tradiționale pentru a vă aduce aminte permanent unde vă aflați, Maramureșul fiind unul dintre locurile unde tradiția este păstrată cu sfințenie și transmisă mai departe cu mândrie din generație în generație.

Salonul pentru servit masa cu bucătăria open space – Pensiunea Floare de Colț, Moisei, județul Maramureș

La parterul clădirii se găsește un salon pentru servit masa cu bucătărie open space, dotată și utilată cu toate cele trebuincioase în așa fel încât să vă puteți pregăti masa. De asemenea, salonul pentru servit masa are ieșire directă către terasa din laterala pensiunii, cu vedere la Pietrosul Rodnei.

Loc de joacă – Pensiunea Floare de Colț, Moisei, județul Maramureș

În curte, la foarte mică distanță de clădirea principală a Pensiunii Floare de Colț se găsește un foișor acoperit dotat cu loc pentru servit masa, grătar cu cuptor și toate ustensilele necesare pentru prepararea produselor la grătar.

Foișorul și grătarul din curtea Pensiunii Floare de Colț, Moisei, județul Maramureș

De menționat este că printre facilități se numără accesul la internet prin conexiune wireless și parcarea mașinilor care se face în curtea pensiunii.

Pensiunea Floare de Colț din Moisei agrează cazarea pentru cel puțin două nopți a grupurilor organizate, această pensiune funcționând, în principal, ca o casă de vacanță pentru închiriat.

Pensiunea Floare de Colț, Moisei, județul Maramureș

Dacă tot sunteți aici, nu uitați că localitatea Moisei are o ofertă foarte variată de obiective turistice pentru vizitat, dintre acestea, relevante fiind Cascada Măgura, Izbucul albastru al Izei, Monumentul Masacrului de la Moisei, Casa Memorială a monumentului, Mănăstirea Moisei, Cascada Cailor sau vâltoarea tradițională de la intrarea pe strada Izvorul Dragoș.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru