Mica Săptămână de Muzică Veche la cea de a 11-a ediție

AfisMica2019 M

O nouă ediție de muzică veche dedicată studenților și nu numai cu :
NICOLAE SZEKELY, Hunedoara – recital de muzică veche la lăută și multe alte instrumente medievale și renascentiste – 8 noiembrie 2019
SPECIMEN TEATRO, Lecce, Italia – muzică veche din sudul Italiei – 9 noiembrie 2019
Truverii, muzică veche din Europa adunată – 10 noiembrie 2019

INTRARE LIBERĂ

4
Truverii

Un eveniment organizat de Casa de Cultură a Studenților din București, Societatea Cultural Artistică de Tineret CONCRET, Grupul Truverii, în parteneriat cu Fundația pentru Tineret a Municipiului București.

2
Truverii
Truverii sunt un grup de muzică medievală și tradițională ce prezintă publicului român muzica veche europeană mai puțin cunoscută acestuia.
Concertele transmit bucuria muzicală de odinioară, dar urmăresc și o linie educațională a cunoașterii culturale.
Ceea ce fac Truverii este o recuperare și redescoperire a diversității culturale în cadrul identității spirituale europene.
Muzica lor se adresează tuturor oamenilor de la copil la bătrân indiferent de naționalitate sau condiții sociale.

1
Truverii

Apărută în 2002 ca o trupă din cadrul Companiei de Artă STUDIO 24, din programul Curtea Comedianţilor, conceptul actualului grup Truverii datează din 1992 de la prima ediție a Festivalului de Artă Medievală de la Sighișoara. La vremea aceea publicul român avea ocazia să întâlnească fie la Sighișoara, fie la Peleș sau Sibiu pe promotorii Festivalului amintit (Mihai Serghei Todor și Gabriel Apostol avându-i alături pe componenții de atunci ai STUDIO 24) cântând pe străzi, spunând poezii ale trubadurilor, dansând şi jucând, aducând un aer aparte timpului contemporan care tocmai respira în libertate.

3
Truverii

Truverii se desprind ca trupă independentă în 2003.

La vremea respectivă au fost Mișu (Mihai Serghei TODOR, Truverii), Cătă (Cătălin MIREA, actual în Pontice), Carmen (Carmen MĂRUNȚELU, Truverii), Clara (Clara DARANGA), Cătălin (Cătălin CHIVU), la care s-au alăturat mai târziu Monica (Monica IVANOV, actual în Pontice), Alina (Alina SFABU), Yoyo (Mădălina PISTAE), Aliona (Aliona JUBARCA). De atunci s-au tot schimbat rămânând constanți Mișu și Carmen.
Informații și fotografii siteul Truverii și pagina de facebook Truverii