Super aventură pe două roți în Mehedințiul de sub munte!

Pe 14 septembrie sunt așteptați cicliști profesioniști și amatori dar și iubitorii naturii și cei ai acestui sport la ediția 2019 a concursului Ponoarele M.T.B. Race. Prima ediție a acestui concurs avut loc în 2015. În prezent, competiția a devenit una dintre cele mai apreciate din țară. Anual participă un număr mare de sportivi profesioniști și amatori, dar și spectatori.

Organizatorii propun anul acesta următoarele trasee: Hobby Pădurea de Liliac și Pro Vârful Înalt. Iată comunicatul de presă al organizatorului:

5
Afișul oficial al evenimentului

Salutări din Ponoarele cel însorit și colorat a toamnă!

Vă transmitem ultimele noutăți și informații despre Ponoarele MTB Race, 14 septembrie 2019, Ponoarele, Mehedinți
1. Programul evenimentului – Sâmbătă, 14 septembrie 2019
08:00 – 10:00 Sosirea participanților, validări și înscrieri la fața locului,
ridicarea kiturilor
10:00 – 10:15 Verificarea echipamentului și a bicicletelor
10:15 Ședința tehnică
10:30  – Startul competiției
13:00 – 17:00 Sosirea concurenților de pe traseu
13:30 – 17:00 Servirea mesei – prânz tradițional
15:00 – Startul KIDS Race
17:00 Festivitatea de premiere
18:00 – 24:00 Seară între prieteni: concert folk – Vlad Pârâu, DJ Partizan, concert rock NEW DEAL, foc de tabără

Locul de desfășurare a evenimentului se află în centrul comunei Ponoarele, în amfiteatrul natural de lângă Podul lui Dumnezeu.

2
Ponoarele M.T.B. Race

Sâmbătă, începând cu ora 8:00, au loc:
– predarea declarațiilor de participare (vă rugăm să veniți cu ele completate de acasă, le găsiți pe site în meniul Informații) și ridicarea kitului de participare (se face personal, pe baza cărții de identitate, de la spațiul amenajat în zona de START/FINISH);
– înscrieri la fața locului, în limita locurilor disponibile, fără a garanta kitul complet.

2. Accesul auto este posibil în mai multe variante:
– Dinspre Târgu Jiu pe DN67D Târgu Jiu – Baia de Aramă (40 km), apoi pe DJ670 Baia de Aramă – Ponoarele (5 km)
– Dinspre Băile Herculane pe DN67D Băile Herculane – Baia de Arama (60 km), apoi pe DJ 670 Baia de Aramă – Ponoarele (5 km)
– Dinspre Drobeta Turnu Severin pe ruta Drobeta Turnu Severin – Malovat – Florești – Bala – Baia de Aramă – Ponoarele (70 km)

3
Ponoarele M.T.B. Race

3. Parcarea. În zona de START/FINISH va exista o zona demarcată pentru parcarea autoturismelor celor care vor campa. Vor avea prioritate persoanele care campează la fața locului, în locul special amenajat.
Exista spațiu pentru parcarea autoturismelor în fața Primăriei Ponoarele (200 m de Start), precum și vis-a-vis de poarta de Start (50-100 m de Start). Vă rugăm să nu forțați accesul cu autoturismele în zona desfășurării evenimentului.
4. Camparea. Veți avea la dispoziție o zona de campare în proximitatea punctului de START/FINISH, toalete ecologice. Nu exista apa curenta la locul de campare, însă vom pune la dispoziția dumneavoastră apa îmbuteliată precum și o cisterna cu apă pentru spălarea bicicletelor. Se poate campa începând cu ziua de vineri.
5. Regulament – important!
Vă rugăm insistent să consultați regulamentul competiției, pe site, urmând linkul: http://ponoarelemtb.ro/regulament/

1
Ponoarele M.T.B. Race

6. Marcarea traseelor:
Traseele vor fi marcate cu benzi de demarcație și alte elemente de semnalistică vizuală (indicatoare, spray etc.). Dacă nu vedeți banda de semnalizare sau alte semne timp de 2 minute, va rugam sa va întoarceți și să căutați direcția semnalizată de la ultimul punct cunoscut. NU CONTINUAȚI, dacă nu găsiți marcajul. Vă rugăm respectați indicațiile asistenților de pe traseu!

Pentru orice alte informații sau neclaritați vă rugăm să consultați cu atenție și din timp site-ul oficial ponoarelemtb.ro, să ne scrieți pe mehedintiuldesubmunte@gmail.com sau pe pagina noastră de FB: Ponoarele MTB Race.

Vă așteptăm să descoperiți Mehedințiul de sub munte pe două roți!

Echipa de organizare Ponoarele MTB Race 2019